Omul de afaceri Justin Paraschiv, arestat pentru evaziune estimată la peste 10 milioane de euro, rămâne în detenţie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, marţi, decizia de respingere a cererii de liberare provizorie sub control judiciar.
Solicitarea lui Paraschiv a fost respinsă, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti. Hotărârea a fost atacată cu recurs, acesta fiind, de asemenea, respins, astfel că omul de afaceri rămâne în arest.
În 28 noiembrie, tot Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul lui Justin Paraschiv faţă de prelungirea măsurii de arest preventiv.
Prin decizia din 28 noiembrie, instanţa a respins şi recursurile cu acelaşi obiect formulate de liderul grupării evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, şi de funcţionarul ANAF Antonio Burlacu.
Justin Paraschiv a fost arestat preventiv în 8 noiembrie, printr-o decizie luată de instanţa supremă, care a admis recursul DNA faţă de hotărârea prin care acesta primise interdicţie de a părăsi ţara.
În acelaşi dosar, sunt în arest preventiv alte 19 de persoane, printre care procurorul Angela Nicolae şi fiul său, Daniel Nicolae.
Alte opt persoane au interdicţie de a părăsi ţara timp de 30 de zile.
În acest dosar, în care anchetatorii estimează prejudiciul la peste 70 de milioane de euro, DNA a început urmărirea penală şi faţă de alte 15 persoane, cercetate în stare de libertate, printre care şi senatorul PSD Niculae Bădălău. Acesta este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenţii la conducerea ANAF şi pe lângă persoane din Prefectura Giurgiu şi din conducerea APIA. În documentele anchetatorilor se arată că senatorul ar fi primit de la unul dintre membrii grupării pulpe, piept şi ficat de pui.
Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au derulat "operaţiuni comerciale triungh