Un craiovean a sesizat GdS în legătură cu faptul că a vrut să-şi radieze maşina, fără să o ducă la fier vechi, pentru a o ţine în curte, fără a o conduce pe drumurile publice şi fără a plăti impozitul şi taxele. Acestuia i s-a spus că aşa ceva nu se poate, iar conform legislaţiei în vigoare, chiar dacă radiezi maşina la cerere, rămâi cu plata impozitului pe bunul deţinut. Singurele scutite de aceste impozite sunt vehiculele istorice.
Un craiovean care a dorit să-şi păstreze anonimatul ne-a spus că legea nu ţine cu oamenii şi că el, nemaiconducând autovehiculul, a vrut să şi-l radieze, dar să îl păstreze în curte. Dorinţa lui a fost respinsă atunci când a mers la Direcţia de Taxe şi Impozite Craiova, pentru a radia vehiculul. Lui i s-a cerut, în baza legii, un document care să ateste înstrăinarea, vânzarea sau casarea maşinii. „Nu am vrut să o casez, era maşină bună, dar mi-au zis că nu o pot radia. Eu nu o mai conduc şi nu mai vreau să plătesc taxele, dar voiam să o păstrez la mine în curte. Cineva mi-a spus că se poate“, ne-a spus bărbatul. Acesta nu a mai avut altă opţiune decât să ducă la fier vechi automobilul la care ţinea. Craioveanul a primit, pentru maşina sa de 900 de kilograme, 300 de lei, fiindcă i s-a scăzut gramajul cauciucurilor, al tapiseriei, al geamurilor şi plasticelor, taxa verde şi impozitul pe venit. Elena Bonescu, directorul Direcției Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova, a spus că „nu putem radia un autovehicul decât în baza actelor. Aici trebuie operat în baza unor acte“, a spus aceasta.
Radierea la cerere: maşina rămâne, la fel şi impozitul!
Conform Ordinului nr. 1501/2006 actualizat, art. 24, alin. 2, „Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligaţi să solicite radierea din circulaţie în termen de 30 de zile de la data: a) când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unităţi speci