Cercetarea este la ea acasă în domeniul medical când vine vorba de Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa. Dovada vine de la faptul că managerul a reuşit accesarea unor fonduri europene care să facă posibilă derularea unui proiect de cercetare internaţional. Reuşita este cu atât mai mare cu cât, se pot face progrese pentru tratarea bolnavilor cu afecţiuni pneumologice şi de diabet.
Un parteneriat a fost semnat ieri care asigură finanţarea unui proiect de cercetare la Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa. De ce este important? Pentru că, “pe de o parte, demonstrăm că avem elită de medici la spitalul nostru, iar, de cealaltă parte, rămânem cu aparatura medicală performantă, necesară pentru activitatea de cercetare. În plus, din România au fost alese patru spitale în acest proiect de cercetare, printre care se numără şi Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa, iar la nivelul Europei, doar opt ţări au primit oportunitatea”, a declarat Tiberiu Tătaru, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa.
UE alocă 2,3 miliarde de euro
Reuşita proiectului la partea de finanţare a fost facilitată prin Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, iar la bătaie sunt puşi la nivelul Uniunii Europene, ca valoare totală a proiectului 2,3 miliarde de euro.Finanţarea ajută la cercetarea pe tuberculoză şi diabet zaharat, a mai adăugat Tiberiu Tătaru, managerul spitalului de la Dobriţa. Nu mai puţin încântate de ideea de cercetare prin proiect European, se arată vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, care a subliniat: „Consiliul Judeţean este mândru pentru implicarea spitalului intrun astfel de proiect, care vizează cercetarea nu doar pe afecţiuni pulmonare, ci şi diabetice.Vorbim de un parteneriat extrem de important, care merită cuvinte de laudă, iar Tiberiu Tătaru este artizanul acţiunilor cu caracter medical”, a declarat Ciprian Florescu, vicep