Dacă suferi de diabet sau ai anumite restricţii alimentare, produsele „light“ pot fi o soluţie. Dar, dacă le cumperi ca să slăbeşti, ai grijă: vei fi tentată să le consumi în exces. Altă capcană sunt băuturile cu „0 zahăr“, care te obişnuiesc cu gustul dulce.
Citeşte etichetele
Pentru că un aliment „light“ îţi oferă mai puţine calorii, va avea fie zahăr în cantitate mai scăzută, fie grăsimi – fie mai puţin din amândouă.
Atenţie însă! Un aliment care pierde din cremozitate sau din dulceaţă pierde şi din gust – iar savorile lipsă sunt, de regulă, compensate. Citeşte, deci, etichetele, comparând numărul de calorii, cantitatea de materii grase şi de zaharuri cu valorile produsului „normal“.
Ce înseamnă „fără zahăr“
Acel „mai puţin zahăr“ se obţine în 3 moduri: limitând cantitatea de zahăr adăugat; înlocuind parţial sau total zahărul, cu un îndulcitor; substituind glucoza sau zaharoza cu fructoză.
Citeşte ce ascund produsele light pe clickpentrufemei.ro.