În cele mai bune zone, proprietarii au fost nevoiţi să efectueze ieftiniri
În zonele mai slab cotate, chiriile au avut, însă, o traiectorie ascendentă
Cartierul 1 Mai a fost campion la reduceri, în timp ce Crângaşi şi Militari au fost în topul scumpirilor
Evoluţii divergente şi puţin neaşteptate pe piaţa chiriilor rezidenţiale din Capitală, cu scumpiri în zonele ieftine ale oraşului şi ieftiniri în zonele scumpe, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro. "În ultimul an tendinţa de scădere a chiriilor a fost mai vizibilă în zonele "bune" ale Capitalei, în vreme ce preţurile cerute pentru locuinţele din cartierele "muncitoreşti" s-au menţinut mai degrabă constante sau chiar au crescut, pe alocuri", se arată într-un comunicat, remis ieri redacţiei.
Potrivit analizei imobiliare.ro, care a luat în calcul variaţia preţului mediu, în intervalul octombrie 2012-octombrie 2013, în ceea ce priveşte garsonierele cel mai mult s-au ieftinit cele din cartierul 1 Mai. În acest cartier chiriile pentru garsoniere au consemnat un declin de 7,1%, până la un preţ mediu cerut de 260 de euro pe lună. Pe locul al doilea în top se situează zona Dorobanţi-Floreasca, cu un minus de 6,3%, până la un nivel de 300 de euro pe lună. Berceni este singurul cartier din categoria celor "low-cost" unde preţurile au scăzut în ultimele 12 luni; aici a avut loc un declin de 4,3%, până la un preţ de 220 de euro pe lună.
În cele mai multe dintre cartierele bucureştene, chiriile pentru garsoniere s-au menţinut relativ constante în ultimul an, însă în unele zone au fost înregistrate şi scumpiri. În mod interesant, cele mai semnificative majorări au avut loc în zonele cu cele mai mici preţuri. Cap de afiş este cartierul Militari, cu un avans de 8,3% al preţurilor pentru apartamentele monocamerale, până la o valoare de 249 de euro pe lună; acesta este urmat de