2014 va fi un an fără investiţii majore la Braşov, în conturarea bugetului pe anul viitor edilii luând în considerare execuţia bugetară pe 2013, care va fi sub prognoze. În aceste condiţii, edilii vor fi nevoiţi să nu prevadă în bugetul pe anul viitor investiţii de mare anvergură. „Bugetul va fi construit pe ceea ce înseamnă cheltuielile publice, cum ar fi pentru salubrizarea oraşului, iluminat public sau reparaţii de străzi. Vom aborda doar acele investiţii multianuale pentru care avem deja conturate proiectele tehnice şi studiile de fezabilitate”, a explicat primarul George Scripcaru.
Ce “pierderi” are Primăria
Astfel, conform estimărilor făcute în primăvară, în vistieria finanţelor locale ar fi trebuit să intre, în 2013, din taxe şi impozite locale, 177 de milioane de lei, o sumă oricum mai mică cu 12 milioane de lei faţă de 2012. Astfel, veniturile Braşovului vor scădea, în total, cu 18 milioane de lei, faţă de anul trecut. Până la începutul lui noiembrie, veniturile proprii încasate la bugetul local al municipiului Braşov au fost în valoare de numai 159,7 milioane de lei. Problema este tocmai la firme, care nu şi-au mai plătit impozitul pe clădiri, de la acestea strângându-se de fapt grosul banilor la bugetul local. Ponderea încasărilor din taxe şi impozite este de 80% de la persoane juridice şi doar 20% de la persoane fizice. Multe firme însă, şi-au transferat proprietăţile pe persoană fizică tocmai pentru a reduce din suma pe care trebuie să o plăteacă.
2014 va fi un an fără investiţii majore la Braşov, în conturarea bugetului pe anul viitor edilii luând în considerare execuţia bugetară pe 2013, care va fi sub prognoze. În aceste condiţii, edilii vor fi nevoiţi să nu prevadă în bugetul pe anul viitor investiţii de mare anvergură. „Bugetul va fi construit pe ceea ce înseamnă cheltuielile publice, cum ar fi pentru salubrizarea oraşului, ilumi