Mai mulţi medici oftalmologi şi optometricieni din Zalău au protestat, marţi, 3 decembrie, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş, unde o firmă cu sediul în Braşov a închiriat un spaţiu pentru acordarea unor aşa-numite „consultaţii pentru ochelari”.
Medicii zălăuani acuză faptul că, în primul rând, consultaţiile nu sunt făcute de oftalmologi şi că spaţiile nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar pentru a găzdui astfel de activităţi.
Medicul Viorica Ţurcaş, coordonatorul Compartimentului de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, spune că revolta specialiştilor zălăuani porneşte, în primul rând, de la faptul că, în opinia lor, pacienţii sunt înşelaţi prin reclame mincinoase, dar mai ales că celor mai mulţi dintre cei care ajung pe mâna caravanelor respective ochelarii le fac mult mai mult rău decât bine.
Pe de altă parte, medicii acuză şi nepăsarea instituţiilor care ar trebui să supravegheze serviciile medicale oferite sălăjenilor şi care le impun, lor, standarde ridicate pentru autorizarea cabinetelor, în timp ce pentru aceste caravane nu se cere absolut nimic.
De cealaltă parte, reprezentanţii firmei din Braşov nu foarte dispuşi să stea de vorbă cu presa ori cu protestatarii, dar susţin că activitatea lor este legală şi se desfăşoară în baza unui certificat de optometrician al specialistului adus de ei şi în baza contractului de închiriere pentru spaţiul respectiv.
Cât despre pacienţii – nu puţini – care îşi aşteptau rândul la uşă, ei recunosc, deschis, că au ales să vină la acest tip de consultaţie pentru că în fluturaşul primit în poştă scria că este gratuită şi că vor putea plăti lentilele, dacă le vor fi prescrise, în rate.
Mai mulţi medici oftalmologi şi optometricieni din Zalău au protestat, marţi, 3 decembrie, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş, unde o firmă cu sediu