România trebuie să respecte recomandările Consiliului UE privind reformele structurale şi măsurile bugetare, indiferent dacă semnează sau nu Memorandumul cu FMI, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al comisarului Olli Rehn, Simon O'Connor.
Întrebat care sunt consecinţele refuzului preşedintelui Traian Băsescu de a semna memorandumul cu FMI, Simon O'Connor a precizat că decizia aparţine Bucureştiului.
"Din punctul de vedere al Comisiei este foarte simplu. România a aplicat pentru acordul preventiv şi, bineînţeles, România trebuie să decidă dacă doreşte să continue programul care a fost convenit în vară", a spus oficialul european.
Acesta a mai precizat că, "indiferent ce alegere face România, este esenţial să implementeze complet recomandările Consiliului (UE) din iulie".
Recomandările includ "măsuri fiscale pentru a asigura îndeplinirea ţintelor bugetare stabilite, precum şi reforme structurale ample pentru a îmbunătăţi capacitatea administrativă a României şi pentru a ridica potenţialul de creştere economică", a explicat purtătorul de cuvânt al comisarului pentru politici economice şi bugetare, Olli Rehn.
"Pentru noi asta este important, iar, în ceea ce priveşte acordul, România trebuie să ia o decizie. Vom aştepta această decizie", a mai spus Simon O'Connor.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi. România trebuie să respecte recomandările Consiliului UE privind reformele structurale şi măsurile bugetare, indiferent dacă semnează sau nu Memorandumul cu FMI, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al comisarului Olli Rehn, Simon O'Connor.
Întrebat care sunt consecinţele refuzului preşedintelui Traian Băsescu de a semna memorandumul cu FMI, S