Tinerii, „momiţi” cu 10.000 de euro să demareze o afacere! Chiar şi în aceste condiţii, tineretul nu se înghesuie să înfiinţeze societăţile cu răspundere limitată- debutant (SRL-D), mai ales într-o ţară împovărată de taxe şi impozite cum este România. Domeniile preferate de întreprinzători sunt comerţul şi agricultura, dar şi unele activităţi de producţie.
Trebuie spus faptul că pot înfiinţa SRL-D doar tinerii până în 35 de ani care nu au mai deţinut niciodată calitatea de asociat sau membru în organele de conducere ale unei întreprinderi cu sediul în spaţiul comunitar.
Aceşti tineri sunt scutiţi total de taxele de înregistrare şi de tarifele de publicitate în Monitorul Oficial. Ei beneficiază de un sprijin de maximum 10.000 de euro, dar nu mai mult de jumătate din valoarea planului de investiţii, bani care sunt acordaţi prin intermediul Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
„Ordonanţa de Guvern nr.6/02.02.2011, pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, prevede ca persoanele interesate care îndeplinesc condiţiile impuse de acest act normativ şi doresc să beneficieze de «Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri» pot solicita înregistrarea microîntreprinderii La Registrul Comerţului. Acestea sunt organizate sub formă juridică de «societate cu răspundere limitată» şi sunt identificate sub denumirea «societate cu răspundere limitată- debutant» sau abrevierea SRL-D. Înmatricularea lor la Registrul Comerţului este scutită de plata taxelor”, ne-a precizat George Daniel Rădulescu, directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul (ORCT) Olt.
La ORCT Olt sunt înregistrate 94 de firme SRL-D, din care 41 sunt înfiinţate în 2011, 21 în anul 2012 şi 32 în acest an.
Pentru a b