La Câmpulung, 600 de porţii şi 23 de litri de ţuică. La Piteşti, feerie de lumini, brad împodobit şi artificii. Nevoiaşii au mâncat fasole cu cârnaţi cot la cot cu directorii şi personalităţile
Fasolea şi cârnaţii, gustoase atunci când sunt făcute la cazan, echivalentul pomenii de 1 decembrie, a fost poate motivul pentru care majoritatea celor prezenţi în Piaţa “Vasile Milea” din faţa Primăriei a ales să petreacă Ziua Naţională a României. Aproape de personalităţi politice şi oameni renumiţi din Câmpulung au închinat un păhărel de ţuică, sau s-au încălzit la un pahar cu ceai sau cafea în ziua în care patriotismul este un sentiment care ne aduce aminte că suntem români o dată pe an, atunci când nu ne gândim la Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Gheorghe Hagi. Este ziua în care primăriile din ţară pe banii contribuabililor păstrează o tradiţie moştenită de pe vremea comunismului.
Directorii din Câmpulung au sărbătorit muncind
De Ziua Naţională la Câmpulung a fluturat drapelul tricolor eclipsat fiind de altul în galben şi albastru, cel de la “Lions” în locul unde oamenii au stat la coadă pentru a primi porţia de bunăstare. De 1 Decembrie 2013, un club internaţional cu reprezentanţi de marcă din Câmpulung a oferit sponsorizare şi servicii de catering iar localnicii, care au prins, au servit o porţie de fasole cu cârnaţi “made in UE” sau chiar de dincolo de continent. Unii dintre ei s-au mulţumit, sau au preferat doar ţuica, dar s-au ales cu ceaiul încălzit, aromat, bio şi sănătos fără să ştie ce îi aşteaptă înainte de a se aşeza la coada bine păzită de Poliţie la cel mai înalt nivel. Sfiindu-se că mănâncă, deşi este firesc, din delicioasa fasole la cazan au servit şi alţii care au înţeles că tradiţionala gustare culinară nu este doar simbol al pomenii ci un mod de a sărbători a românilor în mod tradiţional unii cu alţii apropiindu-i indife