254 hectare au de împădurit angajaţii Direcţiei Silvice până la sfârşitul anului, în tot acest timp însă proprietarii exploatând haotic propriile păduri.
Direcţia Silvică a ajuns la 90% cu îndeplinirea planului de împădurire pentru acest an, sarcina fiind ca pe 254 hectare să se împădurească integral, să se complezete, sau să se refacă. Pădurarii au plantat plop, salcie, salcâm, gârniţă, stejar, plop euramerican, în zone din întreg judeţul. Ocolul Silvic Corabia are în continuare cel mai mult de lucru, în această zonă intenţionându-se transformarea terenurilor degradate preluate de la Agenţia Domeniului Statului într-o zonă împădurită, speciile preferate fiind stejarul, sălcioara, mlădiţa şi salcâmul.
Ce nu se reuşeşte încă, şi asta se aşteaptă odată cu modificarea Codului Silvic, este stoparea adevăratului jaf care are loc în pădurile private. Sute de hectare sunt şi astăzi la cheremul proprietarilor, sau al hoţilor, nu rareori, pentru că nu s-a optat pentru darea pădurii în administrare, să se poată asigura paza şi întreţinerea.
„Încă mai aşteptăm să se întâmple ceva bun cu pădurile particulare. Să fie obligaţi proprietarii să încheie contracte şi să plătească pentru tot ce se întâmplă. Preţurile nu sunt mari dacă îşi dau în administrare pădurea, sub un milion de lei vechi pentru un hectar, însă nu aceasta este miza. Dacă dai pădurea în administrare nu mai poţi tăia ce vrei, când vrei, oricum. Există reguli clare, stabileşte specialistul ce se taie. Oamenii s-au învăţat pe degeaba, însă în ritmul ăsta nu vor mai avea în curând ce să taie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice, George Vâle.