UPDATE: Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014.
Bugetul de stat a fost adoptat cu 346 voturi "pentru", 49 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri, iar bugetul asigurărilor sociale de stat a întrunit 347 voturi "pentru", 49 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri.
Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, miercuri, pe articole, bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2014.
'); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/4cfdaf423925316c9fdbb8a05332af8b/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); // ]]>
Premierul Victor Ponta a declarat, la Parlament, după adoptarea bugetului pe 2014, că Parlamentul a arătat prin viteza de care a dat dovadă că nu este dispus să cedeze şantajului preşedintelui privind Comisia Călăraşi şi că Traian Băsescu ar putea să promulge măcar bugetul asigurărilor sociale, pentru ca pensiile să poată fi mărite.
„În toate ţările europene dezbaterea bugetului e atributul puterii şi opoziţiei în Parlament. (...) Nicăieri nu participă regele său regina. Acest lucru se întâmplă doar în dictaturi şi în ţările subdezvoltate. (...) Fiecare categorie importantă primeşte câte ceva în plus, ceea ce e până la urmă concepţia noastră politică. (...) Asta i-am explicat ieri şi preşedintelui. Dacă gândeam ca el, nu eram oponenţi politici", a declarat Voctor Ponta, după adoptarea bugetului.
„Delegaţia FMI nu vine în România până nu avem buget. Delegaţia vine la invitaţia Guvernului care nu va fi transmisă până nu avem buget pentru că nu avem pe ce să discutăm şi nu au ce să evalueze", a mai spus Victor Ponta.
„E