Închirierea unui ren costă, în Capitală, 500 de euro pe oră, în timp ce în provincie preţurile sunt mai mici, între 1.500 şi 2.000 de euro pe săptămână, informează sursele de presă.
Un întreprinzător al acestei afaceri de sezon justifică preţurile ridicate prin banii investiţi în întreţinerea lor (100 euro săptămânal), mai ales din cauză că animalele sunt sensibile în zonele climatice nefamiliare, mai arată sursele.
Astfel, arădeanul Gabriel Mohaci precizează: "Am fost după ei până în Laponia, în nordul Suediei şi i-am ales pe cei care mi-au plăcut de data asta. E foarte costisitoare întreţinerea lor, pentru că trebuie să le aducem mâncare direct din Suedia. Şi e foarte scumpă. Încercăm să-i acomodăm pe mâncare românească cât mai mult".
Totodată, proprietarul renilor mai menţionează că închiriază cu până la 500 de euro pe oră reni cumpăraţi din Laponia.
F.A. Închirierea unui ren costă, în Capitală, 500 de euro pe oră, în timp ce în provincie preţurile sunt mai mici, între 1.500 şi 2.000 de euro pe săptămână, informează sursele de presă.
Un întreprinzător al acestei afaceri de sezon justifică preţurile ridicate prin banii investiţi în întreţinerea lor (100 euro săptămânal), mai ales din cauză că animalele sunt sensibile în zonele climatice nefamiliare, mai arată sursele.
Astfel, arădeanul Gabriel Mohaci precizează: "Am fost după ei până în Laponia, în nordul Suediei şi i-am ales pe cei care mi-au plăcut de data asta. E foarte costisitoare întreţinerea lor, pentru că trebuie să le aducem mâncare direct din Suedia. Şi e foarte scumpă. Încercăm să-i acomodăm pe mâncare românească cât mai mult".
Totodată, proprietarul renilor mai menţionează că închiriază cu până la 500 de euro pe oră reni cumpăraţi din Laponia.
F.A.