Proba preparatelor din organe le-a dat bătăi de cap vedetelor care au avut de-a face cu rinichi, creier şi ficat. Gina Pistol şi Ioan Isaiu au părăsit competiţia, după ce au dat greş cu inimă de vită, respectiv fudulii de porc.
Dacă în ediţia precentă, echipele au rămas complete, de data aceasta chefii nu au mai trecut cu vederea erorile vedetelelor. În loc să le faciliteze sarcinile, proba gătitului cu instrumentele de ultimă generaţie le-a îngreunat munca celor ce le-au catalogat drept adevărate instrumente de tortură.
Alex Dima nu a identificat obiectul, Don Baxter a glumit că lucrează cu o lampă de ţânţari, iar Octavian Strunilă şi-a justificat confuzia prin prisma complexităţii. „În ciuda simplităţii acestui aparat (cleşte de spart homarii – n. r.), e mai complicat de cât un tractor“, a recunoscut actorul. Cătălin Josan a câştigat proba, însă meniul lui nu a rămas necriticat. „Felul în care a prezentat îngheţata a fost de-a dreptul jenant“, a analizat Elena Lasconi. Cântăreţul a avut avantajul de a alege organele cu care să gătească vedetele, în următoarea probă.
„Cântăreşte foarte bine de cine vrei să scapi“, l-a avertizat chef Sorin. Josan şi-a ales ficat de vită, iar colegilor le-a administrat ingrediente-surpriză. Laura Cosoi a primit pipote, Don Baxter - „cojones“ de taur, Alex Dima - rinichi de porc, Elena Lasconi - splină, Pacha Man - fudulii de curcan, Octavian Strunilă - inimă de porc, Ioan Isaiu - fudulii de porc, Gina Pistol - inimă de vită, Şerban Copoţ - ficat de gâscă, Jojo – creier şi Gabriela - ficat de porc. „Acum am înţeles şi eu unde-mi stau pietrele în rinichi“, a comentat Alex Dima, jurnalistul care a gătit „ceva departe de a fi îmbietor“, rinichi cu mămăligă.
Laura Cosoi s-a prezentat cu o mâncărică de pipote „ca la cantină“, după cum a observat chef Sorin. „Seamănă cu mâncarea de copii mici“, a analizat