La două luni de la inaugurarea depozitului de la Fundulea, Oscar Downstream a deschis şantierul la Şercaia şi planifică deja pentru 2014 lucrările de la Arad şi Cluj, următoarele pe lista de investiţii.
"VIZĂM INDEPENDENŢĂ ÎN EXPLOATAREA OPERAŢIONALĂ. Depozitele sunt obiective strategice, care ne fac prezenţa pe piaţă mult mai puternică. Am centrat planul de dezvoltare pe depozite deoarece avem un market share stabil, cu perspective bune de creştere, iar acum ne gândim la o eficienţă cât mai bună", rezuma în vară, după inaugurarea depozitului de la Fundulea, Delia Arsenie, CEO al Oscar Downstream. Planul de investiţii pentru următorii cinci ani este de 26 milioane de euro şi prevede achiziţia şi construcţia de depozite proprii până la atingerea capacităţii de 50.000 de metri cubi, dar şi extinderea logisticii şi construcţia de staţii Diesel Point Access şi Diesel Point. Compania deţinea deja un depozit la Craiova, de 3.000 mc, iar în vară a finalizat achiziţia fabricii de biodiesel construite de compania americană Procera la Fundulea, unde grupul şi-a stabilit un al doilea depozit de carburanţi, de 5.800 mc.
LUNA TRECUTĂ, COMPANIA A ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA AL TREILEA DEPOZIT AL COMPANIEI, care presupune o investiţie greenfield de 4 milioane de euro la Şercaia, Braşov. Terenul de 2,2 hectare a fost cumpărat în 2012, iar planul de investiţii prevede ca depozitul să fie funcţional în iulie 2014. Pentru construcţia unui depozit de produse petroliere, este obligatoriu ca terenul să aibă acces la calea ferată şi o suprafaţă între 20.000 şi 25.000 mp. Bugetul de 4 milioane de euro prevede construcţia depozitului, achiziţia de rezervoare, costurile adiacente, dar şi reabilitarea tronsonului de cale ferată. „Braşovul este foarte bine aşezat pentru a deservi regiunea centrală a ţării, iar o distribuţie mai bună a clienţilor este foarte utilă pentru optimiz