Mii de ucraineni continuă să ceară în stradă demisia puterii şi reorientarea ţării către UE. La rândul lor, foştii preşedinţi ai Ucrainei, Leonid Kravciuk, Leonid Kucima şi Viktor Iuşcenko, au convenit asupra solicitării privind demisia actului Executiv de la Kiev. În replică, miercuri, premierul Mykola Azarov a cerut opoziţiei să 'oprească escaladarea' tensiunilor politice argumentând că motivele protestelor au fost epuizate. Totuşi, primul ministru a sugerat că urmează o remaniere a Guvernului. Până în prezent, peste 300 de persoane au fost rănite în confruntări, a anunţat miercuri Departamentul pentru Ocrotirea Sănătăţii din Kiev.
Secretarul american de stat John Kerry a îndemnat puterea de la Kiev 'să asculte vocea poporului'. Însă, Moscova a avertizat împotriva oricărui amestec din afară în criza ucraineană, criticând NATO pentru recentele declaraţii. Azarov a ameninţat manifestanţii cu urmăriri judiciare, iar arestările au început, Universitatea Kiev fiind somată să furnizeze o listă cu studenţi care au participat la protestele împotriva puterii.
SUA, de partea majorităţii
După reuniunea miniştrilor de externe din cadrul NATO, la Bruxelles, Kerry a spus că ucrainenii au demonstrat 'în număr incredibil de mare' în favoarea acordului cu UE. "Domnul Ianukovici a luat, evident, o decizie personală, iar poporul nu este de acord cu această decizie", a declarat oficialul american, subliniind că SUA sunt de partea majorităţi a ucrainenilor care vor un viitor alături de UE."Îndemnăm Guvernul ucrainean să asculte vocea poporului său, care vrea să trăiască în libertate şi prosperitate. Îndemnăm toate părţile să se manifeste paşnic ", a mai declarat secretarul american de Stat.
Rusia acuză NATO
'Sperăm că politicienii ucraineni vor găsi o modalitate pentru a aduce lucrurile pe făgaşul lor normal pe cale constituţională. Noi ne pronunţăm pentru