Doi angajaţi dintre cei opt de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au intrat luni în greva foamei, au fost spitalizaţi miercuri dimineaţă. Ei au fost trimişi la cabinetul medical al combinatului şi au primit perfuzii. Dacă starea lor de sănătate nu se îmbunătăţeşte vor fi transportaţi la spital.
Ceilalţi angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea care au intrat în greva foamei, luni, continuă protestul.
"Am încercat să discutăm cu colegii mei, dar decizia lor este luată. Vor rămâne în greva foamei până când cele trei revendicări ale lor vor primi un răspuns. Ei cer un document clar prin care să fie specificată modalitatea de plată a salariilor restante pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie. O a doua revendicare ţine de capitalul de lucru — sau dacă acesta nu se poate obţine, măcar o nouă ordonanţă prin care să poată pleca acasă cu salarii compensatorii. Şi ultima este legată de prezenţa premierului Victor Ponta la combinat, pentru că oamenii consideră că acesta este dezinformat cu privire la situaţia reală de la Oltchim", a afirmat Corneliu Cernev, liderul sindicatului Victoria.
Opt salariaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat luni în greva foamei, în urma unui protest spontan mai amplu. Oamenii au ieşit în curtea combinatului şi cer salariile restante pe două luni şi jumătate şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt "puşi politic în funcţii".
În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim au fost disponibilizaţi, numărul acestora ajungând la 2.300. O lună mai târziu, în iulie, compania a mai trimis în şomaj tehnic încă 700 de angajaţi.
Doi angajaţi dintre cei opt de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au intrat luni în greva foamei, au fost spitalizaţi miercuri dimineaţă. Ei au fost trimişi la cabinetul medical al combinatului şi au primit perfuzii. Dacă starea lor de sănătat