Presedintele are dreptate cand acuza ca viitoarea crestere a accizei pe carburanti este destinata campaniei electorale si va avea efecte cu mult mai largi decat simpla crestere a pretului benzinei si motorinei cu cativa bani.
Dupa cum este adevarat ca decizia de a nu semna memorandumul cu FMI si CE nu suspenda acordul pe trei ani cu Fondul, ci doar amana pana dupa o eventuala renegociere o etapa materializata prin scrisoarea de intentie.
Victor Ponta, prin declaratiile referitoare la incetarea acordului, arata ca fie habar nu are, fie este dispus la orice minciuna, cu orice consecinte. Nici nu stiu care ipoteza este mai grava.
Dar desi Traian Basescu are pe fond dreptate, nu stiu daca era cazul sa impinga lucrurile atat de departe doar pentru a-i frange gatul lui Victor Ponta. Pentru ca si in plan intern si in plan extern refuzul de a semna memorandumul cu FMI a dat fiori si poate avea efecte perverse.
In plan intern, Traian Basescu se pozitioneaza ca aparatorul celor multi, dar si Victor Ponta primeste un nesperat ajutor sa isi justifice orice esec financiar viitor. Cresc preturile? Din cauza ca Basescu a blocat acordul cu FMI.
Nu primesc angajatii Oltchim salarii? Nu a semnat Basescu. Ca are, ca nu are legatura, totul va deveni despre semnatura "mosierului". Si la cat de mic este gradul de informare, mai ales in randul electoratului pe care mizeaza Victor Ponta, explicatia cred ca va prinde foarte bine.
In plus, m-as mira ca PSD sa nu il acuze pe presedinte ca se impiedica de cativa bani la combustibil, dar a aceptat fara cracnire majorarea TVA cu 6 procente. Cat despre banii care pot fi luati de la ministerul Dezvoltarii, numai bine sunt argumente pentru a readuce in discutie sumele rulate de d-na Udrea, eventual in context gala Bute, dosar penal cu mare prejudiciu pentru Rom