Ţi se întâmplă destul de des să uiţi anumite lucruri? Câteva soluţii naturale te ajută şi de această dată. Află care sunt acestea şi cum le poţi folosi. Natura deţine substanţe secrete care ajută memoria să rămână „în formă“. Alege-le pe cele la îndemână!
1. Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată
Frunzele de ginkgo biloba sunt recomandate celor care suferă de pierderi de memorie din cauza vârstei înaintate sau celor cu tulburări de memorie de scurtă durată. Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă).
Tot pentru tulburările de memorie de scurtă durată este indicat şi sucul de struguri. Resveratrolul, o substanţă prezentă în struguri şi în vin, diminuează plăcile arteriale asociate cu pierderile de memorie şi Alzheimer. Este indicat să bei zilnic un pahar cu vin.
2. Salvia alungă oboseala
Studii efectuate la Centrul de Cercetare a Plantelor Medicinale din Newcastle au arătat că uleiul de salvie inhibă activitatea anumitor acizi răspunzători de pierderile de memorie.
Salvia măreşte şi capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Ea poate fi utilizată fie sub formă de mirodenie în mâncare, fie sub formă de infuzie.
Ceaiul de salvie se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat cinci minute. Zilnic se beau câte două căni de ceai.
3. Ceaiul verde apără de Alzheimer
Bogat în antioxidanţi, ceaiul verde diminuează nivelul proteinelor care duc laapariţia plăcilor arteriale (răspunzătoare pentru pierderile de memorie şi pentru distrugerea celulelor asociate cu Alzheimer). Două căni de ceai verde pe zi (un pl