Nu există nimic mai bun pe lume decât o porție de supă fierbinte atunci când e frig afară. Următoarea supă cremoasă și sățioasă de fasole și varză, se încadrează de minune în categoria rețetelor numai bune pentru a combate frigul de afară. Dacă o vrei și mai gustoasă, poți presăra bacon prăjit deasupra înainte de servire.
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline extra virgin două cepe tocate un cățel de usturoi pisat o mână de varză tocată șase cești de supă de pui sau apă o conservă de fasole albă, clătită și scursă de apă sare și piper după gust 3 linguri de smântână o lingură de făină bacon prăjit – opțional
Mod de preparare:
1. Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline, adaugă ceapa și usturoiul și călește-le timp de 5 minute. Adaugă apoi varza și călește-o timp de 5 minute sau până se îmnoaie.
2. În oală, mai pune supa de pui, fasolea, sare și piper. Fierbe totul la foc potrivit timp de 10 minute.
3. Scoate o ceașcă de supă din oală. Amestecăsupa din ceașcă cu făina și smântâna și după ce ai obținut o pasă omogenă, adaugă-le înapoi în oală. Amestecă încet, până ce supa începe să aibă o textură cremoasă. Mai lasă totul să fiarbă timp de 5 minute, în așa fel încât supa să se îngroase. Poți suplimenta cantitatea de sare și piper dacă dorești.
4. Servește-o fierbinte cu bucăți de bacon sau cărnați prăjiți.
Nu există nimic mai bun pe lume decât o porție de supă fierbinte atunci când e frig afară. Următoarea supă cremoasă și sățioasă de fasole și varză, se încadrează de minune în categoria rețetelor numai bune pentru a combate frigul de afară. Dacă o vrei și mai gustoasă, poți presăra bacon prăjit deasupra înainte de servire.
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline extra virgin două cepe tocate un cățel de usturoi pisat o mână de varză tocată șase cești de supă de pui sau apă o conservă de fasole albă, clătită și