Unităţile de învăţământ au fost comasate, dar fără să se asigure şi mijloace de transport pentru elevi. În aceste condiţii, sute de elevi din Dolj străbat zilnic zeci de kilometri pe jos ca să ajungă la şcoală.
În prezent, 25 de localităţi din Dolj sunt în aşteptarea unui microbuz. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, prioritare sunt localităţile Drăgoteşti, Carpen, Calopăr şi Amărăştii de Jos, care au mijloace de transport foarte vechi sau nu au deloc.
În comuna Calopăr, de exemplu, nu a fost dat niciodată un microbuz şcolar, deşi copiii străbat zilnic şi şase kilometri pentru a ajunge la cursuri. „Fiecare vine cu ce poate. Noi nu am avut niciodată un microbuz şcolar. Sunt doar microbuze particulare. Cine îşi permite plăteşte să vină la şcoală, cine nu, merge cu ce are. Am tot sperat că vom avea şi noi un mijloc de transport pentru copii şi am făcut solicitare încă din 2008, dar de atunci nu s-a întâmplat nimic. Nu am avut nici măcar aro vechi în comună pentru elevi“, a precizat primarul comunei, Marin Catalina. La Drăgoteşti, există un microbuz care se defectează destul de des, din cauza vechimii şi a distanţelor mari pe care le parcurge zilnic. „Microbuzul pe care îl avem face câteva zeci de kilometri pe zi. Elevii fac naveta şi de la opt, şi de la zece kilometri. În comună sunt decât două unităţi de învăţământ. Şcoala de la Drăgoteşti, unde învaţă elevii din clasele V- VIII, şi Şcoala de la Popânzăleşti, unde învaţă cei din clasele I- IV la care ducem elevii din Viişoara, Beneşti, Bobeanu, Buzduc. Sunt şi situaţii în care avem probleme cu maşina. Este veche de şase ani şi se mai defectează. Atunci trebuie să căutăm alternative. Mai ales în cazul copiilor din satul Buzduc, până la care facem zece kilometri. Acolo avem şi preşcolari. Din acest motiv, avem neapărat nevoie de un nou microbuz. Este prioritate. Dar nu ştiu când va v