Timişoara avut parte, încă o dată, de un accident la Pasajul Jiul, acolo unde limita de înălţime nu este niciodată respectată de camioane. Marţi, un camion care transporta maşini s-a oprit din nou în plafonul pasajului, iar autoturismele transportate s-au transformat într-un ghemotoc de fiare.
Nu este singurul incident, au mai fost multe de acest fel în acel loc, pentru că şoferii pur şi simplu ignoră indicatoarele puse înainte de acel loc.
Vicepreşedintele PNL Timiş Ionel Patrichi, cel care este şi membru în comisia de circulaţie a Primăriei Timişoara, propune o soluţie suplimentară pentru ca aceste accidente să nu se mai întâmple. Patrichi a scris propunerea sa pe Facebook: „În toate țările civilizate, grinda de protecție a viaductelor este vopsită în dungi alb - roșu pentru a atrage atenția, dungi însoțite de un indicator de gabarit (3,6 m) cu iluminare intermitentă! De ce nu este luată în seamă de către domnul CC (Culiţă Chiş – n.r.) această propunere făcută cu mult timp în urmă?”, se întreabă Patrichi.
Reprezentanţii primăriei spun că pasajul este al CFR şi numai ei au dreptul de a-l vopsi, dar transmit, de asemenea, că semnalizarea rutieră a înălţimii Pasajului Jiul este făcută cu mult înainte de a se ajunge la acel punct – pe tot traseul şi din toate direcţiile. Patrichi spune că administratorul drumului are obligaţia să semnalizeze lucrarea respectivă. „Art. 5. - (1) Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competenţelor ce îi revin, cu avizul poliţiei rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, şi să le menţină în stare corespunzătoare. (2) Administratorul drumului public sau, după caz, antreprenorul ori executantul lucrărilor este obligat să semnalizeze corespunzător, cât mai repede posibil,