London Metal Exchange (LME), cea mai mare bursă a metalelor indus¬triale la nivel mondial, analizează viitorul platformei sale tradiţionale de tranzacţionare şi ar putea lua o decizie în acest sens în 2014, potrivit afirmaţiilor lui Charles Li, directorul Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., piaţa care a cumpărat LME în 2012.
"Nu ne-am hotărât încă", a spus Li, citat de Bloomberg, adăugând: "Vom analiza situaţia şi o vom trata în mod deschis. Încă nu am luat o decizie".
Societatea de brokeraj "Jefferies Group" Inc. şi-a oprit anul acesta tranzacţiile în ringul LME, după 14 luni de operaţiuni, ceea ce a făcut să rămână zece companii, printre care "JPMorgan Chase & Co." şi "Société Générale" SA, care mai derulează tranzacţii pe platforma tradiţională a bursei londoneze.
Tranzacţiile de pe platforma LME reprezintă aproape 5% din volumul transferurilor de pe această piaţă (cotă aproape neschimbată din 2009), excluzând operaţiunile prin telefon, bazate pe preţurile din ring. Hong Kong Exchanges & Clearing a promis să menţină tranzacţiile din ring cel puţin până în ianuarie 2015.
Tranzacţiile electronice reprezintă 40% din volumul operaţiunilor LME, iar cele prin telefon - 50%.
ALINA VASIESCU London Metal Exchange (LME), cea mai mare bursă a metalelor indus¬triale la nivel mondial, analizează viitorul platformei sale tradiţionale de tranzacţionare şi ar putea lua o decizie în acest sens în 2014, potrivit afirmaţiilor lui Charles Li, directorul Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., piaţa care a cumpărat LME în 2012.
"Nu ne-am hotărât încă", a spus Li, citat de Bloomberg, adăugând: "Vom analiza situaţia şi o vom trata în mod deschis. Încă nu am luat o decizie".
Societatea de brokeraj "Jefferies Group" Inc. şi-a oprit anul acesta tranzacţiile în ringul LME, după 14 luni de operaţiuni, ceea ce a făcut să rămână zece companii, printre ca