Dezbatere despre starea presei la lansarea unei cărţi a lui Andrei Marga, respectiv a două volume de reportaje semnate de Cornel Nistorescu, la librăria Book Corner din centrul Clujului. Şeful publicaţiei culturale clujene "Tribuna" a şocat audienţa, propunând puşcărie pentru ziariştii care scriu cuvinte denigratoare, fără a le proba, despre o persoană.
Evenimentul de lansare a cărţilor "Guvernanţă şi guvernare", de Andrei Marga şi a două volume de reportaje scrise între 1978-1988, respectiv 1990-1995 de Cornel Nistorescu s-a prelungit într-o dezabtere despre starea presei. Asta după ce Cornel Nistorescu a subliniat că nu poate vorbi despre reportajele sale din trecut cât timp presa se află în degringoladă.
Managerul publicaţiei culturale clujene Tribuna, susţinută de Consiliul Judeţean, Mircea Arman a solicitat pedepsirea penală a ziariştilor care scriu lucruri neadevărate despre o anumită persoană. El a menţionat că un ziarist nu poate să facă pe cineva "comunist" sau "securist", fără să poată prezenta o probă în acest sens şi să rămână depedepsit. Arman a încercat să ofere exemplul unor ţări din Occident unde ziariştii care afirmă lucruri pe care nu le pot proba, neadevărate, ar fi pedepsiţi mult mai aspru.
Managerul de la Tribuna a cerut ca atunci când scrie astfel de lucruri, denigratoare, ce nu pot fi dovedite, ziaristul respectiv "să meargă la puşcărie, acolo unde îi este locul".
Organizatorul evenimentului, Petru Romoşan, şi-a manifestat susţinerea pentru Arman, Cornel Nistorescu simţind însă nevoia să intervină.
"Lucrez de 40 de ani în presă, nu pot fi de acord cu aşa ceva, să trimitem în astfel de situaţii un ziarist la puşcărie. Nu se întâmplă aşa în ţări mai democratice", a punctat Nistorescu, care a insistat pe nevoia de reglementare a domeniului presei, dezaprobând însă măsura propusă de Arman.
Managerul de la "Tribu