Una din metodele eficiente de a ajuta corpul în momentele de luptă cu o boală este aceea de a utiliza alimente naturale şi plante aromatice astfel încât să putem renunţa la a mai utiliza excesiv medicamente sintetice care ne fac mai mult rău decât bine. Şi da, există chiar antibiotice naturale foarte eficiente, dintre care usturoiul este cel mai cunoscut. Dar să vedem şi alte plante şi alimente benefice pentru organism atunci când acesta dă semne de boală.
Ceapa, un vindecător în anotimpul rece
Ceapa, arhicunoscută şi folosită în bucătăria românească, este un aliment cu un gust deosebit care are însă efecte antibacteriene şi antiseptice extraordinare. Se spune că ceapa este un mare vindecător astfel că, dacă am consuma ceapă crudă cât mai des, bolile sezonului rece ar sta departe. Asociată cu suc de lămâie de exemplu, ceapa s-a dovedit a fi un puternic antibiotic, eliminând chiar şi tulpinile rezistente de Escherichia coli. Dacă este lăsată o ceapă tăiată felii în bucătărie, are capacitatea de a proteja împotriva bacteriilor nedorite şi a păstra un mediu sănătos. Mai mult, o jumătate de ceapă pusă în frigider captează microorganismele din acest mediu fiind un bun barometru asupra „curăţeniei” unde se păstrează alimentele la rece. Dacă ceapa s-a înnegrit, atunci este cazul pentru o dezinfecţie a frigiderului.
Varza luptă contra infecţiilor
Varza albă este unul dintre alimentele vegetale foarte cunoscute pentru proprietăţile sale antimicrobiene ce pot distruge multe tipuri de boli. Proprietăţile antimicrobiene cresc dacă varza este pusă la fermentat. Însă consumul de varză în toate felurile, proaspătă, murată sau gătită este un ajutor recunoscut în păstrarea sănătăţii.
Mierea de albine, un antibiotic dulce
Din cele mai vechi timpuri mierea de albine a fost folosită în lupta contra infecţiilor. Recent, oamenii de ştiinţă au identifica