Mascaţii au descins ieri la mai multe locuinţe în încercarea de a destructura o grupare infracţională specializată în înşelăciuni imobiliare. Potrivit unui comunicat al DIICOT Galaţi, păgubiţii sunt în general oameni bătrâni, dependenţi de alcool, uşor de păcălit de membrii grupării să îşi vândă casele sau să le cedeze dreptul de folosinţă. Printre cei vizaţi se pare că se numără şi fostul deputat Mihail Boldea.
Suspecţii ar fi obţinut peste un milion şi jumătate de lei, din vânzarea a 20 de imobile dobândite prin înşelăciune, activitate derulată din 2007 şi până acum.
Daniela Ileş este una dintre victimele acetor înşelătorii. De ani buni de zile, femeia a plecat la muncă în străinătate. Apartamentul cu două camere din Galaţi l-a lăsat în grija unui nepot, căruia intenţiona apoi să i-l lase ca moştenire. Nepotul nu a reuşit să ţină pasul cu cheltuielile de întreţire, iar femeia a fost sunată de preşedintele asociaţiei de locatari care i-a cerut să rezolve problema.
"La câteva zile am fost contactată de domnul Boldea, care mi s-a părut a fi un om de treabă, dornic să ma ajute. Am aflat ulterior că acesta era deja avocatul nepotului meu", povesteşte femeia.
Nu peste puţin timp, preşedintele asociaţiei de locatari, care lucra se pare, cu fostul deputat, i-a solictat Danielei Ileş o împuternicire care urma să-l ajute să rezolve problema datoriilor.
"După câteva săptămâni am aflat că apartamentul a fost vândut şi nu ştiu nici acum cine a încasat banii", ne-a mai spus femeia.
Fostul deputat Mihail Boldea a refuzat deocamdată să comenteze acest subiect. Cert este că, potrivit procurorilor, pentru a-i convinge pe oameni să le vândă sau să le cedeze dreptul de folosinţă al apartametelor, membrii gruparii se foloseau uneori de alcool sau alte substanţe halucinogene. În schimb, proprietarii erau cazaţi în spaţii insalubre, special cumpărate