Vârsta de 82 de ani este una venerabilă, iar la un asemenea număr de ani, prea puţini se mai gândesc să mai aibă şi un serviciu.
Nu este însă, cazul unui taximetrist braşovean, care deşi conduce autoturismul de zeci de ani, nu s-a plictisit de această meserie şi vrea să continue. Vârstnicul a venit la Primăria Braşov şi a solicitat reînnoirea autorizaţiei, care era valabilă ca şi în cazul celorlalţi aproape 1.5000 de taximetrişti braşoveni până în decembrie 2013.
Bărbatul şi-a achiziţionat o maşină mai nouă, un Sandero, fiindcă cea pe care lucrase până acum depăşise vârsta de zece ani, astfel că nu mai putea solicita reînnoirea autorizaţiei. „Domnul a avut dosarul complet, respectiv are autorizaţie de transport, care se obţine numai pe baza unui examen medical şi a unui psihologic. Ţinând cont că a îndeplinit toate condiţiile legale, a fost reautorizat”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Acesta nu este înscris la vreo firmă de taximetrie, ci este persoană fizică autorizată, şi face parte din Asociaţia Taximetriştilor Independenţi din Braşov. „Bunicul” taximetriştilor braşoveni are poate să practice această meserie încă cinci ani, conform noii autorizaţii, respectiv până când va împlini vârsta de 87 de ani. Legislaţia din România prevede o vârstă minimă pentru obţinerea permisul de conducere, adică 18 ani, însă nu prevede nici o vârstă limită, la care să-i fie retras unui conducător auto acest drept. Astfel că, angajatorii sunt singurii care stabilesc până la ce vârstă pot lucra şoferii sau în cazul celor care au propria afacere, până când îi ţin puterile.
Edilii vor încheia săptămâna viitoare procesul de reînnoire a autorizaţiilor pentru taximetriştii din Braşov, care au solicitat acest lucru, urmând ca din ianuarie să îşi primească noile documente, dar şi noile „buline”, care sunt de culoare verde şi au mai