Daca ati provocat un accident, riscati sa fiti chemati in judecata chiar daca aveti polita RCA. Unele companii de asigurari refuza sa mai plateasca daunele.
Aproape 1000 de soferi sunt tarati prin tribunale si se intreaba cine ii despagubeste pentru timpul pierdut si banii cheltuiti.
La un an dupa ce a provocat un accident minor, Ivan Petre este chemat in judecata pentru ca asiguratorul la care avea polita RCA nu a platit daune de 2000 de lei.
"Ar trebui sa platesc eu in locul RCA-ului pentru ca ei nu au fost in stare sa-si plateasca datoria. Nu am nicio vina, toata lumea cumpara RCA ieftin", declara un pagubit.
Procedura spune ca, daca ati provocat un accident, dati o copie a politei RCA soferului nevinovat, iar compania de asigurari va plati reparatia. Problema este ca unii asiguratori ii trimit pe soferi la anumite service-uri, in general tarife mai mici, asa ca acestia pot face reparatiile in baza politei Casco unde vor ei.
Ulterior, compania care a emis polita CASCO trebuie sa-si recupereze banii cheltuiti de la compania care a emis RCA. In cazul in care aceasta refuza plata, problema se rezolva in instanta, unde e chemat si soferul vinovat de accident.
Aceasta comunicare poate fi trimisa oricarui sofer din Romania care, culmea, are o polita RCA valabila si a provocat un accident. Instiintarea poate fi de speriat daca nu cunoasteti terminologia juridica. Astfel, sunteti chemati in instanta in calitate de intervenient si riscati sa fiti decazuti din drepturi, daca nu va prezentati.
Chemarea in judecata le da emotii soferilor, chiar daca companiile spun ca acestia nu pot fi obligati sa plateasca daunele.
Raman insa cu banii platiti avocatului si timpul pierdut prin instanta. Mai ales ca oficialii sustin ca nu pot face nimic in astfel de si