”A servi mai presus de sine” este scopul Clubului Rotary, o organizaţie ai cărei membri îşi dedică viaţa acţiunilor umanitare. Scopul lor este similar cu dezideratul pe care şi absolventul care a depus jurământul lui Hippocrate doreşte să-l atingă: ”Mă angajez solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii”.
Medic şi preşedinte al Clubului Rotary Târgu-Mureş în anul rotarian 2013-2014, dr. Cristian Boeriu susţine că satisfacţia de a ajuta comunitatea în calitate de membru Rotary completează satisfacţia obţinută în calitate de medic.
Reporter: Ce înseamnă să fii medic rotarian?
Dr. Cristian Boeriu: Cele două poziţii, dacă vrem să le numim aşa, cea de medic şi cea de membru al unui club Rotary implică dedicare în ceea ce priveşte comunitatea, persoanele care au nevoie de ajutor. Vorbind de profesia de medic vorbim automat de oameni care au probleme de sănătate. Dacă vorbim despre Clubul Rotary, rotarienii sunt cei care se găsesc alături de comunitate, încercând să ajute, prin proiecte finanţate de Fundaţia Rotary, diferite grupuri de persoane sau chiar persoane individuale care nu au posibilităţile financiare. A fi medic şi a fi rotarian… cele două poziţii undeva se întâlnesc.
Reporter: Dar este nevoie de implicare şi în alte activităţi, nu numai pe latura medicală. Există timp şi pentru ele?
Dr. Cristian Boeriu: Înseamnă un oarecare timp pe care trebuie să-l dedic activităţilor clubului, să rup din timpul pe care l-aş petrece la spital, însă activitatea în Clubul Rotary mie, personal, îmi dă o satisfacţie deosebită, pentru că sunt proiecte pe care le iniţiem şi le văd duse la capăt. Văd oameni care beneficiază de pe urma acestor proiecte. Şi ne dă un sentiment de satisfacţie, de împlinire. Clubul Rotary asta doreşte: să ajute semenii şi dacă reuşim printr-un proiect să ajungem la acest deziderat, într-adevăr e ceva deosebit. @N_P