Poliţia Prahova face cercetări în privinţa unei firme care vinde materiale sanitare la poarta Spitalului Judeţean Ploieşti, după ce au fost primite informaţii că magazinul vinde seringi şi branule ale căror serii se regăsesc pe facturile materialelor sanitare cumpărate de spital.
Şi chirurgul Dan Oprea, care prin afirmaţiile sale a determinat Ministerul Sănătăţii să deschidă o anchetă la SJU Ploieşti, susţine că la nivelul spitalului circulă, „sub formă de zvon“, informaţii legate de faptul că materiale sanitare cumpărate pentru spital s-ar vinde la chioşcul din apropierea unităţii medicale.
„Sunt tot felul de bârfe. Se pare că ar fi un mic trafic, nu ştiu dacă e adevărat sau nu. Se cercetează chestia asta“, a declarat ieri medicul Dan Oprea. Chirurgul a precizat că de mulţi ani aude de la pacienţi că magazinele din preajma spitalului sunt aprovizionate cu astfel de materiale sanitare pe care le vând bolnavilor şi că a adus la cunoştinţa conducerii spitalului acest fapt.
„Nu-mi închipuiam că de unde cumperi ziare şi batiste poţi să cumperi branule şi mai ştiu eu ce. Dar (comerţul cu materiale sanitare – n.r.) e o treabă veche, de ani de zile o ştiu“, a mai spus Oprea.
Comisie de la Bucureşti în cazul scandalului de la SJU Ploieşti
Ministerul Sănătăţii a trimis, săptămâna trecută, o comisie de anchetă la SJU Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, dar şi lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital.
Secretarul de stat Raed Arafat, care a fost desemnat să conducă ancheta de la Ploieşti, a propus, marţi, Consiliului Judeţean Prahova suspendarea din funcţie a managerului Adrian Strâmbeanu pe perioada anchetei.
După ce iniţial conducerea CJ Prahova a anunţat că Strâmbeanu a fost suspendat, miercuri reprezentanţii acestei instituţii au revenit şi au afirmat că managerul nu poate fi suspe