Primul şi ultimul preşedinte ales al PNL Cluj, Nicolae Gaicu şi Marius Nicoară, au publicat istoria postdecembristă a liberalilor clujeni.
Senatorul Marius Nicoară împreună cu primul preşedinte al PNL Cluj de după revoluţie, Nicolae Gaicu şi-au lansat ieri, în Clubul Colegiului Academic al Universităţii Babeş-Bolyai volumul „Repere liberale clujene 1990-2013". La eveniment au participat foştii miniştri Anton Ionescu şi Andrei Marga, dar şi ministrul Muncii în funcţie, Mariana Câmpeanu.
Prefaţat de jurnalistul Cornel Nistorescu, cu un text scris, însă, în perioada în care Nicoară era candidat la primărie, cartea se dorea, iniţial, aşa cum a mărturisit Nicoară, un fel de raport de activitate la retragerea de la conducerea organizaţiei judeţene. Ulterior, însă, a apreciat că mai utilă ar fi o istorie a organizaţiei liberale clujene, de la reînfiinţarea din ianuarie 1990 până în prezent, motiv pentru care a apelat Gaicu pentru a contribui cu perioada 1990-2001, a cărei cronologie o avea deja pusă pe hârtie. Prin urmare, cartea este împărţită în două mari capitole, prezentând anii 1990-2001, în care figura dominantă a liberalilor clujeni a fost Anton Ionescu şi perioada 2001-2013, epoca Nicoară. Un capitol distinct este dedicat celebrului război subteran dintre Nicoară, pe atunci preşedinte al consiliului judeţean şi Emil Boc, primar şi preşedinte al PDL pentru impunerea traseului centurii ocolitoare de est, câştigător ieşind proiectul PDL, care avea să se transforme în celebra „Centură de diamant". De asemenea, de un capitol separat se bucură constituirea USL Cluj şi bătăliile politico-electorale ale anului 2012.
Participantă la lansarea volumului, Câmpeanu a vorbit despre Nicoară ca despre un politician „altfel". „Marius este un om de o mare modestie. Niciodată n-am reuşit să aflu de la el ce-a făcut pentru partid, ce-a făcut pentru judeţ, întotdeau