Tocăniţă de ciuperci
Ingrediente:
- 300 grame ciuperci
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o roşie
- două linguri de bulion
- un ardei kapia
- două linguri de pătrunjel verde
- un vârf de linguriţă piper negru
- o linguriţă de sare
- două linguri ulei de măsline.
Mod de preparare
Se spală bine ciupercile, lăsându-le la scurs, iar apoi se curăţă primul strat de pieliţă de pe pălăria lor. Codiţele se pot păstra sau înlătura, după preferinţe. Se taie ciupercile felii, iar ardeiul şi roşia în bucăţi mici. Se curăţă şi se spală ceapa, după care se toacă mărunt şi se pune la călit în două linguri de ulei de măsline. După ce s-a călit ceapa şi a devenit aurie, se adaugă ardeiul, sare şi piper după gust.
Amestecaţi puţin, adăugaţi un pahar cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, cu vasul acoperit. După câteva minute, se mai adaugă două linguri de bulion. La final, când mâncarea este gata, se presară pătrunjelul şi se amestecă uşor, ca să se îmbine aromele.
Se poate servi cu mămăliguţă.
Acest preparat de post poate fi servit la restaurantul “Casa Veche” din Roman.
Tocăniţă de ciuperci
Ingrediente:
- 300 grame ciuperci
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o roşie
- două linguri de bulion
- un ardei kapia
- două linguri de pătrunjel verde
- un vârf de linguriţă piper negru
- o linguriţă de sare
- două linguri ulei de măsline.
Mod de preparare
Se spală bine ciupercile, lăsându-le la scurs, iar apoi se curăţă primul strat de pieliţă de pe pălăria lor. Codiţele se pot păstra sau înlătura, după preferinţe. Se taie ciupercile felii, iar ardeiul şi roşia în bucăţi mici. Se curăţă şi se spală ceapa, după care se toacă mărunt şi se pune la călit în două linguri de ulei de măsline. După ce s-a călit ceapa şi a devenit auri