Conducerea asocierii informaticii cu sediul la Cluj intenţionează să îşi adapteze produsele cerinţelor zonei metropolitane, pentru ca mai apoi acestea să devină viabile pe plan internaţional.
"În Cluj Innovation City, proiectul cel mai ambiţios al Cluj IT Cluster, estimăm că vor fi create 25-30.000 de locuri de muncă, majoritatea pentru cercetători, pentru dezvoltatori de soluţii care să poată fi aplicate în economia reală, în Zona Metropolitană Cluj, pentru ca mai apoi acestea să poată fi extinse în Transilvania, în România şi ulterior exportate în afara graniţelor ţării", a subliniat şeful asocierii, Alexandru Tulai, în cadrul evenimentului IT Days, de la stadionul Cluj Arena.
"Avem pregătite în zona Lomb 202 ha pentru a face un oraş într-un oraş. În Centrul Regional de Industrii Creative, care va fi funcţional din 2015, vor fi găzduite 26 de întreprinderi mici şi mijlocii fără să plătească vreo chirie. După doi ani se pot muta în oraş, iar acolo să vină firme nou-create în locul lor. Vrem să facem un drum de acces cu patru benzi în Lomb. Clujul este capitala IT a României", susţine primarul municipiului, Emil Boc.
IT Days grupează atât specialişti internaţionali, cât şi reprezentanţi din industria software locală. Evenimentul este structurat în funcție de temele abordate: inovaţia şi tehnologia în IT în prima zi, antreprenoriatul în ziua a doua. Subiectele tehnice se referă la arhitectura sistemelor, programare, testare, tehnologii SAP, direcții de cercetare, project management, design adaptiv, securitatea aplicațiilor web. Conferinţa se adresează atât mediului IT, cât şi mediilor academic și economic.