Peste jumătate din persoanele posesoare de gadgeturi din toată lumea au suferit de anxietate şi stres când au fost nevoite să renunţe la acestea, conform unui sondaj efectuat de firma de software FrontRange.
Pentru a testa impactul tehnologiei asupra vieţii oamenilor, firma de software FrontRange a efectuat un sondaj în rândul a peste 800 de posesori de telefoane inteligente, la nivel global, pentru a observa modul în care aceştia se raportează la dependenţa faţă de tehnologie.
Astfel, 84 % dintre participanţi au afirmat că dependenţa de telefoanele inteligente există, aproape jumătate dintre persoanele intervievate au afirmat că folosesc telefonul mobil cel puţin o dată pe oră, iar două treimi au susţinut că nu se pot lipsi de telefonul inteligent nici măcar o zi, informează dailymail.co.uk.
"Când oamenii trăiesc o senzaţie neplăcută de sevraj pentru că nu sunt online, ştim că relaţia cu tehnologia nu este administrată corespunzător", a declarat Richard Graham, de la spitalul de psihiatrie Capio Nightingale din Londra.
Cercetătorii au recrutat după aceea şapte persoane care să renunţe o săptămână la telefoanele inteligente - cu excepţia situaţiilor de urgenţă - descoperind că peste jumătate din posesorii de aceste gadgeturi (53 %) au suferit de anxietate şi au declarat că stresul cauzat de renunţarea la aceste gadgeturi se compară cu stresul "provocat de mersul la dentist sau cu stresul trăit în ziua nunţii".
Timp de o săptămână, participanţii la experiment au fost rugaţi să noteze de fiecare dată momentul în care au simţit impulsul de a folosi telefonul, precum şi motivul pentru care doreau să folosească telefonul.
De asemenea, subiecţii au fost rugaţi să noteze emoţiile resimţite când nu puteau folosi telefonul, de exemplu frustrare, anxietate şi disconfort.
Nivelul de frustrare a crescut când subiecţii nu îşi puteau