Cei opt salariaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea care luni au intrat în greva foamei continuă protestul, joi, pentru a patra zi consecutiv, iar în cursul acestei zile vor merge la Bucureşti pentru o discuţie cu reprezentanţi ai Guvernului, afirmă liderul sindical Corneliu Cernev.
Starea de sănătate a celor opt angajaţi ai Oltchim care luni au intrat în greva foamei este "în limite acceptabile", a declarat, joi, liderul sindicatului Victoria Oltchim, Corneliu Cernev.
Potrivit acestuia, cei opt grevişti ai foamei vor merge la Bucureşti, în cursul acestei zile, la o discuţie cu reprezentanţi ai Guvernului.
Cernev a precizatcă a fost informat că vor discuta cu ministrul delegat pentru Dialog Social Doina Pană.
Întrebat care este principalul mesaj pe care sindicaliştii şi angajaţii de la Oltchim îl vor transmite reprezentanţilor Guvernului, Cenerv a spus că nu este vorba despre revendicări salariale, ci în principal despre situaţia combinatului: "Principalul nostru mesaj este că la Oltchim lucrurile nu s-au schimbat radical, combiantul e pe marginea prăpastiei şi există oricând riscul ca acest combinat să se oprească, iar atunci nu ar pierde numai salariaţii, ar pierde şi statul, pentru cã una e să vinzi un combinat în stare de funcţionare şi alta e să vinzi unul oprit".
Aproximativ o sută de salariaţi ai Oltchim din Râmnicu Vâlcea au declanşat, luni, un protest spontan, oamenii ieşind în curtea combinatului şi cerând salariile restante pe două luni şi jumătate şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt "puşi politic în funcţii". Ulterior, zece dintre angajaţi au intrat în greva foamei, doi dintre ei renunţând la protest în acceaşi zi.
Liderul sindical Corneliu Cernev afirma că principala nemulţumire este că oamenii, care nu şi-au luat salariile de peste două luni şi jumătate, nu ştiu când vor fi plătiţi, în cond