O percheziţie a fost efectuată în această dimineaţă la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmaticulare a Vehiculelor Gorj. Ancheta este derulată de DNA.
O nouă anchetă este desfăşurată la Serviciul Publci Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Gorj. Acţiunea este coordonată de DNA. În urma percheziţiei din această dimineaţă, şeful Compartimentului Permise şi Examinari, subcomisarul Emil Copiluşi, a fost dus la audieri la sediul Poliţiei Gorj.
În urmă cu aproape o lună, Direcţia Generală Anticorupţie au făcut 17 percheziţii în Gorj tot cu privire a modului de dobândire a permiselor auto. Ancheta este derulată sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În cauza respectivă s-a început urmărirea penală faţă de doi agenţi de poliţie şi un informatician din cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Gorj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. Alţii patru instructori auto şi un intermediar sunt învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în scopul obţinerii unor permise de conducere pentru mai multe persoane. De asemenea, mai sunt învinuiţi patru medici şi trei asistente medicale, precum şi fiul unui medic, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fişe medicale. Zece persoane au fost arestate preventivîn acest dosar.
Aproximativ 6500 de fişe medicale falsificate au fost furnizate de cei trei medici gorjeni reţinuţi în dosarul permise luate pe şpagă. Este vorba de medicii Elena Băltăreţu-Dinică, Dana Maria Vodislav şi Rodica Lehner.
Potrivit anchetatorilor, medicul Elena Dinică Băltăreţu, medic, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Târgu