Directorul SRI, George Maior, a declarat, astăzi, că în România corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului, dar că nu este de acord cu o afirmaţie tranşantă că ţara noastră este un "stat corupt".
Întrebat dacă este de acord cu o afirmaţie de genul "România este un stat corupt", Maior a răspuns: "Nu aş fi de acord cu o afirmaţie tranşantă în acest sens. România a făcut mari progrese în lupta împotriva corupţiei şi cred că acest lucru s-a dovedit prin acţiuni, prin fapte ale justiţiei, prin decizii", a afirmat George Maior, într-o emisiune televizată, conform surselor de presă.
"Nu aş putea să spun că România este un stat corupt. Corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului român, iar această luptă împotriva corupţiei, sau poate să nu mai folosim acest termen extrem de pompos, să spunem aplicarea legii, să intre într-un firesc, în sensul în care un om, fie el politician, fie că este actor, fie că este ziarist, fie că este ofiţer de informaţii, care greşeşte în raport de lege, să fie sacţionaţi", a precizat George Maior.
Domnia sa a adăugat că nu a sesizat nicio "decelerare" privind ritmul luptei anticorupţie, de la semnarea Pactului de coabitare dintre preşedinte şi premier, dincolo de o anumită "retorică politică agresivă".
El a ţinut să aprecieze activitatea Codruţei Kovesi în fruntea DNA.
F.A. Directorul SRI, George Maior, a declarat, astăzi, că în România corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului, dar că nu este de acord cu o afirmaţie tranşantă că ţara noastră este un "stat corupt".
Întrebat dacă este de acord cu o afirmaţie de genul "România este un stat corupt", Maior a răspuns: "Nu aş fi de acord cu o afirmaţie tranşantă în acest sens. România a făcut mari progrese în lupta împotriva corupţiei şi cred că acest lucru s-a dovedit prin acţiuni, prin fap