De la spălatul mâinilor, până la statul pe scaun, lucruri banale pe care le facem zilnic pot să crească riscul apariţiei bolilor şi, pe termen lung, să scadă speranţa de viaţă dacă nu sunt realizate corect.
De la spălatul pe dinţi şi până la exerciţiile fizice, toţi avem obiceiuri pe care le repetăm zilnic, însă doar pentru că facem lucrurile într-un anumit fel, în fiecare zi, nu înseamnă că o facem corect.Dailymail.co.uk a alcătuit o listă cu cele mai frecvente greşeli pe care le facem zilnic şi modul în care am putea să le îmbunătăţim.
1. Respiratul
Respirăm de aproximativ 17.000 de ori în fiecare zi şi totuşi s-ar putea să o facem greşit. Experţii recomandă să inspirăm mai rar şi mai adânc. Respiraţia diafragmatică sau abdominală ajută la reducerea stresului, scade tensiunea şi îmbunătăţeşte performanţele sportive, ajutând la creşterea rezistenţei şi scăderea oboselii. Marea majoritate a oamenilor respiră costal, toracic, dar îmbunătăţirea acestui proces ne poate face să ne simţim mai bine şi să fim mai odihniţi.
2. Spălatul pe dinţi
Îm primul rând, oamenii de ştiinţă spun că nu este recomandat să ne spălăm pe dinţi imediat după ce am băut sau am mâncat alimente sau băuturi acide, pentru că nu am face decât să ajutăm acizii să atace smalţul. În schimb, ar trebui să aşteptăm jumătate de oră, sau să ne clătim pur şi simplu gura cu apă rece. În general, e recomandat să ne spălăm pe dinţi câte două minute, de fiecare dată, cu o periuţă moale, care să nu deterioreze dinţii sau gingiile.
3. Duşul
Spălatul părului cu şampon de prea multe ori pe săptămână poate să aibă mai multe efecte negative decât pozitive. Şamponarea excesivă înlătură sebumul, un ulei important secretat de glandele sebacee, fapt care ar putea să facă părul mai gras decât era. În cazul înlăturării sebumului, glandele sebacee compensează şi produc mai mult