Magistratul Aurel Tripa, de la Judecătoria Ineu, judeţul Arad, prins în flagrant după ce a luat mită 300 de euro pentru a interveni într-un dosar, a fost arestat preventiv, vineri, printr-o decizie a Curţii de Apel Timişoara.
Decizia curţii nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus joi reţinerea pentru 24 de ore a magistratului Aurel Ştefan Tripa, de la Judecătoria Ineu, judeţul Arad, pentru trafic de influenţă.
Potrivit DNA, în cursul zilei de marţi, judecătorul Aurel Tripa a cerut unei persoane suma de 600 de euro. El a primit un avans de 500 de lei şi 200 de euro, lăsând să se înţeleagă că ar putea interveni pe lângă un judecător de la Tribunalul Arad. În urma intervenţiei sale, ar fi urmat să fie admis un recurs care ar fi dat câştig de cauză cumpărătorului de influenţă, într-un proces privind o suprafaţă de teren cu privire la care acesta era direct interesat.
Joi, magistratul de la Judecătoria Ineu a primit de la aceeaşi persoană diferenţa de 300 de euro şi un telefon mobil performant, moment în care el a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie.
Magistratul este urmărit penal pentru trafic de influenţă. El a fost monitorizat de lucrătorii SRI din Arad timp de mai multe luni.
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, joi, reţinerea şi arestărea preventivă a magistratului Aurel Tripa.
Preşedintele Judecătoriei Ineu, Mariana Luciu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că, printre dosarele judecate de Aurel Tripa, unul se referea la restituirile de terenuri şi păduri în extravilanul satului Nadăş, acolo unde oamenii au rămas fără terenuri pentru că instanţa din Ineu a atribuit aproape toate suprafeţele unei singure familii.
Mariana Luciu a declara