Autoritățile se pregătesc de iarnă. În acest sens, pe porțiunile de drum național din județ, care se înzăpezesc repede, au fost montate parazăpezi, care au rolul de a opri zăpada adusă de vânt de pe câmp, pe partea carosabilă. Lucrările de montare a parazăpezilor sunt încă în desfășurare.
Potrivit reprezentanților Secției de Drumuri Naționale (SDN) Vrancea, montarea parazăpezilor a început acum aproximativ o lună și jumătate, iar dacă vremea va permite și nu va interveni înghețul la sol, în aproximativ 10 zile, lucrările de montare a parazăpezilor pe drumurile naționale din județ, vor fi finalizate. Aceștia au adăugat că până acum au fost montați 15 mii metri liniari de parazăpezi din plasă și 4.450 de metri liniari parazăpezi metalici.
Parazăpezile au fost montate pe DN 2 E85 între Urechești și Focșani și între Domnești și Adjud. De asemenea, s-au montat parazăpezi și pe DN 24 între Tișița și Cosmești, pe DN 11 A de la limita cu județul Bacău-Adjud-Adjudu Vechi și Podul Turcului și pe DN 2 M între Focșani și Unirea, pe DN 23 A între Focșani-Ciorăști. În acest moment, pe stoc mai sunt 5.000 metri liniari de parazăpezi, care sunt montate tot pe DN 23 A pentru a acoperi întreaga porțiune cu probleme, dar și pe DN 2 D între Focșani și Bolotești.
Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Vrancea ne-au spus că urmează să mai primească 9.600 metri liniari de parazăpezi metalici, care vor fi montate tot pe DN 2 D astfel încât să fie acoperite toate zonele cu probleme dintre Focșani și Bolotești, dar și pe DN 23 între Focșani și Brăila, un drum care pe anumite porțiuni se înzăpezește destul de repede. Practic, drumurile naționale din Vrancea care se înzăpezesc repede vor fi protejate pe o suprafață de aproximativ 30 de kilometri pe parazăpezi.
Autoritățile se pregătesc de iarnă. În acest sens, pe porțiunile de drum național