Corecta rehidratare dupa depunerea de efort fizic este insa esentiala pentru restabilirea echilibrului hidro-mineral al organismului.
Exercitiul fizic, tradus prin cateva sedinte saptamanale la sala sau prin ture de jogging in parc, are un rol esential in mentinerea unui stil de viata sanatos.
Corecta rehidratare dupa depunerea unui astfel de efort este insa esentiala pentru restabilirea echilibrului hidro-mineral al organismului. Desi este considerata in multe tari un aliment, rolul central al berii, una dintre cele mai populare si iubite bauturi, este chiar acela de a completa necesarul hidro-mineral al organismului, iar studii efectuate in Spania au evidentiat efectul de rehidratare pe care acesta il are.
Intr-adevar, pe langa continutul fluidic ridicat, berea reface organismul obosit si prin aportul de elemente minerale (potasiu, calciu, magneziu) si de carbohidrati, care provin din malt (orz), unul dintre ingredientele berii. Sa nu uitam insa nici vitaminele complexului B, pentru care berea este o sursa excelenta. In plus, nu doar metabolismul post-efort beneficiaza de pe urma berii, ci si rinichii.
Berea are efect diuretic datorita apei, potasiului, urmelor de carbohidranti si alcoolului etilic avand o actiune de “spalare” a rinichilor, care sunt protejati de formarea “pietrelor”, atat de frecvente si de suparatoare.