Sucurile acide
* În ultimii ani, se vorbeşte foarte mult despre dieta alcalină şi beneficiile sale extraordinare pentru sănătate. Se uită însă că există şi alimente naturale acide care au efecte benefice pentru organism. Între acestea se disting sucurile de fructe acide care, folosite cu măsură, sunt un ajutor nepreţuit pentru imunitate, digestie sau echilibru hormonal *
Expresia sucuri acide ne poate induce în eroare, fiind asociată de cei mai mulţi dintre noi cu răcoritoarele carbogazoase din comerţ, care conţin acid citric sau fosforic, coloranţi, conservanţi şi îndulcitori. Ei bine, aceste sucuri sunt într-adevăr acide, chiar foarte acide, dar efectele lor nocive asupra organismului întrec cu mult eventualele beneficii pe care le-ar putea aduce. Din aceste motive, este evident că nu le vom aduce în discuţie în acest articol, decât cu recomandarea succintă: Evitaţi-le cu stricteţe! Există însă şi sucuri proaspete, produse casnic, din fructe cu un pH acid şi care au un potenţial terapeutic cu adevărat remarcabil. De acum, de la intrarea în sezonul rece, şi până primăvara, târziu, aceste sucuri vor aduce un plus de vitamine, minerale, enzime şi antioxidanţi, de care organismul are mare nevoie. Dacă alimentele alcaline asigură sângelui şi multor ţesuturi ale organismului pH-ul ridicat de care au nevoie, aceste sucuri naturale acide sunt de un mare ajutor pentru tubul digestiv, care, pentru a fi sănătos, trebuie să fie mai acid decât restul corpului. Aceste sucuri acide reuşesc să completeze dieta noastră, ajutându-ne nu doar să prevenim îmbolnăvirile, dar şi să tratăm anumite afecţiuni deja existente.
Sucul de mere
Se obţine de regulă prin centrifugare, la storcătorul electric, unde merele vor fi puse cu tot cu coajă, după ce au fost bine spălate şi curăţate de părţile stricate şi de imp