Paginademedia.ro vă prezintă, în exclusivitate, protocolul dintre TVR și Ministerul Agriculturii, legat de postul TVR 3, alături de explicațiile președintelui Televiziunii publice, Claudiu Săftoiu.
Contactat de Paginademedia.ro, Claudiu Săftoiu a explicat, într-un interviu telefonic în exclusivitate, la ce se referă fiecare punct din acordul semnat cu ministerul agriculturii. Acordul vizează TVR 3, canal care se transformă azi într-un fel de post de Viața satului.
Claudiu Săftoiu, pentru Paginademedia:
Am încercat să propunem o platformă de comunicare, cum este normal din partea unei televiziuni publice
Nu este nimic special făcut pentru MADR. TVR, ca instituție publică, in acord cu misiunea sa publica, este obligata să prezinte, în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale si să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice
Protocolul “este cu titlu gratuit” și nu presupune obligații financiare. TVR 3 ar putea atrage însă fonduri europene, dacă Ministerul Agriculturii are în derulare proiecte de comunicare ale politicilor agricole cu finanțare comunitară.
Obligațiile TVR, conform protocolului cu Ministerul agriculturii și răspunsurile președintelui TVR Claudiu Săftoiu:
a) TVR dezvoltă prin producțiile sale și prin producțiile studiourilor regionale programe de televiziune care se adresează în special lumii ruralității românești și a comunităților locale, printr-un program informative și educativ, având ca obiectiv informarea și formarea acestei lumi și atingerea unor standarde europene în toate domeniile existenței sale.
b)TVR îi recunoaște MADR caracterul de coordonator pe ramură pe specificul respective, responsabilitățile si competențele acestuia.
Claudiu Săftoiu, pentru Paginademedia.ro:
“Acest punct este, nici mai mult, nici