Deşi Curtea de Apel a declarat ilegal actul pe baza cărora sunt ridicate autoturismele parcate nepermis, o parte dintre edili nu renunţă la "vânătoare" şi continuă să ridice maşinile şi să perceapă taxe. Sursa: LIBERTATEA
Poliţia Locală Sector 4 a pierdut până acum 9 procese din 427 de contestaţii depuse de cei cărora le-a fost ridicată maşina, potrivit şefului instituţiei, Adrian Ionescu. Şoferii care au primit câştig de cauză, fie au contestat faptul că autoturismul se afla pe artera principală, care, potrivit legii, este în administrarea Primăriei Capitalei, nu a edililor de sector, fie că nu s-au respectat procedurile privind ridicarea maşinii.
"Nu pot să spun că toţi poliţiştii locali fac totul ca la carte, dar nu avem multe procese pierdute. Din 5.720 de procese întocmite, 427 au fost contestate, 6 fiind transformate în avertisment şi 9 au fost anulate. Deci, nu este aşa mult", a precizat Ionescu.
Onţanu a renunţat, Mănescu analizează, Piedone nu ştie
Avocatul Gheorghe Piperea a explicat, pentru revista Capital, că a câştigat un proces care creează un important precedent juridic. Astfel, la începutul acestei săptămâni, Curtea de Apel Bucureşti a declarat ilegală hotărârea pe baza căreia se ridică maşinile parcate în locuri nepermise, în sectoarele 4 şi 6. Procese similare privind celelalte sectoare se află în derulare. Potrivit lui Piperea, pentru cel care a obţinut respectiva decizie, devine ilegală şi perceperea taxelor de returnare a maşinii, iar persoanele care le-au plătit deja sunt îndreptăţite să solicite returnarea sumelor.
În replică, edilul sectorului 4, Cristian Piedone, spune că e nevoie ca o persoană să câştige chiar ea în instanţă pentru a i se restitui banii, care sunt înapoiaţi în solidar cu firma care a ridicat maşina. Cei de la Primăria Sectorului 6 au explicat că vor analiza problema. Edilul Sectorului 2, Neculai O