În acest sfârşit de săptămână au loc mai multe târguri dedicate celebrării Sfântului Nicolae. Sursa: Gabriel Miron
În Bucureşti, cei care vor să deguste produse tradiţionale se pot abate prin curtea Ministerului Agriculturii, unde se organizează târgul "Poveşti gastronomice de iarnă". La târg vor fi prezenţi producători atestaţi din Argeş, Suceava, Maramureş, Braşov, Galaţi, Alba, Olt, Bihor, Sibiu, Ilfov, care aduc alimentele, dulciuri, băuturi şi produse dietetice. Clienţii se vor putea delecta cu caşcaval, brânză de burduf şi telemea mixtă, cârnaţi, slănină, tobă, pate, pâine de casă sau jambon afumat, cârnăciori ardeleneşti, ciobăneşti sau vânătoreşti, coaste afumate, costiţă ţărănească, pastramă pentru toate gusturile, produse pe bază de peşte, miere şi vin.
Târgul "Poveşti gastronomice de iarnă" se va organiza şi în zilele de 14-15 decembrie şi 21-22 decembrie 2013.
Spectacole pentru copii la Muzeul Țăranului
Olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, turtă dulce, cofeturi şi vin fiert, toate sunt prezente din această dimineaţă şi până duminică la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. De la 10 dimineaţa şi până la lăsarea serii, la ora 18, meşterii prezenţi la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti îşi vor aştepta muşteriii cu ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, coşuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe şi chimire.
Totodată, vineri, de la ora 10.30, copiii se vor putea bucura de spectacolul "Puck" susţinut de Asociaţia pentru Teatru şi Carte (PETEC), la Studioul Horia Bernea. "Puck" este o poveste plină de umor cu spiriduşi, zâne mirifice şi poznaşe, poţiuni magice şi transfor