Singurul punct de distracţie din Călăraşi a fost lăsat de izbelişte. O investiţie păguboasă, realizată în urmă cu 3 ani, ar fi putut aduce profit, însă nu s-au găsit soluţii.Amenjată în incinta Complexului Tineretului, după ce s-au plătit 500.000 de lei, gheaţa artificială nu a prezentat interes pentru autorităţile locale.
Prefectura Călăraşi a demarat în 2010 o anchetă la Direcţia Judeţeană pentru Sport în legătură cu această achiziţie. Deşi, în urma controlului, s-a constatat că în procedura de achiziţionare a maşinii de curăţat gheaţa artificială a patinoarului din Călăraşi de la DJS Călăraşi au fost respectate etapele procedurale, au existat şi câteva nereguli. Din cauza acestor deficienţe depistate în întocmirea câtorva documente de achiziţie s-a decis să fie sesizat forul tutelar al DSJ Călăraşi în vederea efectuării unui control specializat. DJS s-a aflat în centrul unui scandal legat de cumpărarea a două maşini de curăţat gheaţa şi ascuţit patine pentru care a plătit 24.000 de euro.
Probleme de organizare
„Este un punct de interes câştigat pentru Călăraşi. Cu un management bun se poate revitaliza“ spunea în 2011, Marius Dumitrescu, director la Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport.
Încă de la înfiinţarea acestuia au existat probleme şi în ceea ce priveşte forţa de muncă şi organizarea. Pentru ca patinoarul să poată funcţiona ar fi nevoie de minimum 3 persoane: un responsabil care să taie bilete, o femeie de serviciu şi un administrator. Aceasta a fost însă cel mai mic inconvenient.
Încasări de doar 800 de lei
Dezastrul a venit din faptul că investiţia nu s-a amortizat în niciun fel. Atunci când afară plouă, ninge sau este foarte mult praf nu se poate patina. În aceste condiţii nu sunt nici profituri. Pentru o bună desfăşurare a lucrurilor ar fi fost nevoie de o prelată care să acopere suprafaţa de pati