A început decembrie, cea mai veselă lună din an, luna Naşterii Domnului, cea plină de speranţă şi bucurie.
Cei doi Moşi adoraţi de copii, Moş Nicolae şi Moş Crăciun, fac ultimele pregătiri înainte de-a porni la drum, ca să ducă daruri alese, în lunga lor călătorie prin ninsorile iernii. Bineînţeles că cei doi Moşi, veniţi de atât de departe şi de demult, vor primi o mână de ajutor şi de la bunici sau de la părinţi, reuşind astfel să facă înconjurul lumii într-o singură noapte. Iar pentru că aceasta este o lună fermecată, iată că, printre cadourile clasice, puteţi să mai strecuraţi încă un strop de magie şi să le dăruiţi celor dragi chiar o poveste "vie". Nu e vorba de o carte nouă, ci de feerii pe gheaţă, balet sau operă, inspirate din poveşti vechi şi valoroase, care au încântat generaţii la rând. În top se află şi azi, după mai bine de 200 de ani de când au văzut lumina tiparului, desprinse din peniţa magică a fraţilor Grimm, poveştile "Cenuşăreasa", "Hänsel şi Gretel" "Frumoasa din pădurea adormită" şi "Spărgătorul de nuci", ultimele două ajutate şi de muzica feerică a lui Ceaikovski.
"Cenuşăreasa" şi "Soacra cu trei nurori", la Opera Comică
Opera Comică Pentru Copii a pregătit în luna decembrie mai multe cadouri muzicale pentru spectatorii ei. Aici vă dau întâlnire Cenuşăreasa, Mama ei Vitregă şi Zâna cea Bună, dar şi Soacra cu trei nurori.
Pe 6 şi 13 decembrie (de la 17.00), Moş Nicolae soseşte la Opera Comică, aducând baletul "Cenuşăreasa", în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu. Este un balet de "buzunar", numai bun să vă aducă un suflu de sărbătoare. Cenuşăreasa, trăsura şi şoriceii ei fermecaţi, ba chiar şi surorile vitrege, sunt gata de bal. Alături de balerinii teatrului, o puteţi vedea şi pe Roberta Enişor, una din tinerele vedete ale instituţiei. Scenografia acestei poveşti celebre îi aparţine Vioric