Studenţii din Craiova mai au doar două cantine unde pot mânca ieftin şi bun. Când eşti student şi nu ai bani, raportul calitate-preţ este important, iar cantinele studenţeşti din Craiova oferă mâncare mai ieftină decât alte locuri din oraş.
În Craiova, studenţii se împart între cantina situată în campusul Facultăţii de Mecanică şi cantina aflată la Facultatea de Medicină. În jurul orei 12.00, cantina de la Facultatea de Mecanică este plină ochi. Pentru că părinţii nu îşi permit să le dea copiilor plecaţi la facultate o sumă mare de bani, pentru studenţi o masă în oraş sau la restaurant este exclusă. Din dorinţa de a avea mâncare caldă şi gustoasă ca la mama acasă, cei mai mulţi iau masa la cantină, care este deschisă între orele 11.00 şi 18.00.
Aşezată ca în marile restaurante, mâncarea îţi face cu ochiul din tăvile de inox. Cu vocea caldă ca a unei mame, bucătăreasa întreabă: „Ce să-ţi pună, mama?“, iar studenţii au de unde să aleagă, pentru că gama este variată. Cu zece lei, Adrian Pană şi-a luat două feluri de mâncare: piept de pui, care costă cinci lei, macaroane cu brânză, pe care a dat trei lei, şi o sticlă de apă. Băiatul este mulţumit şi este de părere că în nici un alt loc din oraş nu poate mânca atât de ieftin şi bun: „Raportul calitate - preţ este convenabil pentru bugetul unui student“.
Şi Andreea, studentă în anul II, la Facultatea de Drept, este mulţumită de faptul că au o cantină curată, unde se prepară mâncare sănătoasă şi gustoasă: „Sunt foarte mulţumită de mâncare. Cu trei lei mănânc aici un pilaf de orez sau un piure de cartofi, care sunt mereu foarte bune şi calde“.
Studenţii spun că este mai avantajos să mănânce la cantină pentru că economisesc timp şi bani. „E foarte aproape de căminul 6, în care eu stau, şi mulţi studenţi din cămin mănâncă la cantină. În acest fel, nu mai pierdem timpul să mergem să cumpărăm mâncare şi