Green Group, unul dintre cei mai importanţi jucători în domeniul reciclării cu afaceri estimate pentru anul acesta la 140 de milioane de euro, a finalizat o investiţie de 4 mil. euro într-o fabrică nouă de reciclare a sticlei din Popeşti-Leordeni.
GreenGlass Recycling, cea mai modernă fabrică de reciclare a deşeurilor a sticlei din Europa de Est, are o capacitate de peste 110.000 de tone de sticlă şi poate procesa toate deşeurile de sticlă din Bucureşti în doar o săptămână.
Situată în proximitatea Capitalei, în cadrul fostei platforme industriale Danubiana, GreenGlass Recycling transformă deşeurile de sticlă în granule de puritate foarte mare (99,99%), ce sunt mai departe folosite în procesul industrial de fabricare a sticlelor noi. Folosind sticla provenită de la societăţile de salubritate, din industria de construcţii şi auto, din sistemul HoReCa, de la staţii de sortare municipale a deşeurilor şi de la colectori autorizaţi, GreenGlass contribuie direct la micşorarea cantităţii de deşeuri din sticlă care ajunge la gropile de gunoi.
„În România, cantitatea monitorizată de sticlă pusă anual pe piaţă sub forma ambalajelor este de aproximativ 200.000 de tone, la care se adaugă o cantitate nemonitorizată de peste 300.000 de tone de sticlă plată folosită în construcţii, precum şi cantităţi importante de sticlă provenită din industria auto. Vorbim de un material din ce în ce mai folosit în diverse industrii, dar care a rămas pe ultimul loc în ceea ce priveşte reciclarea, deşi avem obiective stricte de gestionare a acestui tip de deşeu”, a declarat Constantin Damov, co-fondator GreenGlass Recycling.
Obiectivul de reciclare a deşeurilor de ambalaje de sticlă pentru România ca stat membru al UE este de 60% din cantitatea pusă pe piaţă, începând cu anul 2012. În primul an de funcţionare, reprezentanţii GreenGlass estimează c