Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, vineri, că trebuie să înceteze genul de jurnalism în care CNA este acuzat că votează politic, precizând totodată că nu se află sub nici cea mai mică presiune politică. Instituţia a aplicat 253 de scancţiuni pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale între 1 ianuarie şi 6 decembrie 2013.
Laura Georgescu a organizat, vineri, la sediul CNA din Bucureşti, o conferinţă de presă în care şi-a prezentat activitatea din acest an şi în care a vorbit şi despre atacurile la care a fost supusă atât din partea unor membri ai CNA, cât şi din partea unor radiodifuzori.
Astfel, Laura Georgescu a prezentat cazul televiziunii Realitatea TV, care în şedinţa de joi, a fost amendată de CNA cu 10.000 de lei pentru că Maria Grapini, ministrul pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, nu şi-a putut prezenta punctul de vedere în emisiunea "Jocuri de putere" din 7 octombrie. "Pentru" aplicarea amenzii de 10.000 de lei au votat Monica Gubernat (cea care a şi propus sancţiunea), Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu, în timp ce "împotrivă" au votat Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.
La şedinţa CNA de joi au fost prezenţi şi ministrul Maria Grapini (în premieră în faţa CNA), dar şi Rareş Bogdan, cei doi purtând un schimb mai dur de replici. Disputele între Maria Grapini şi Rareş Bogdan au continuat şi pe holul din faţa sălii de şedinţe a CNA, unde cei doi s-au acuzat reciproc că nu spun adevărul.
Laura Georgescu a precizat în conferinţa de presă că sancţiunea a fost acordată nu pentru a o mulţumi pe ministrul Maria Grapini, adăugând că, de-a lungul timpului, la CNA s-au plâns atât simplii telespectatori, când şi ong-uri, demnitari şi şefi de instituţii. "Tuturor le-am răspuns", a spus Georgescu. @N